Rólam

Rólam

Rólam

Ha a sötétkamrában, a hívótálakban való

kép-lögybölgetést is beleszámítjuk, akkor már tíz évesen kezdtem ismerkedni a fotózással az iskolai fotószakkörön. Kis kitérő után tértem vissza a képek világába ahol a sötétkamra, már csak iskolai anyag. Régebben eljártam esküvőkre másodfotósként ingyen dolgozni, csak hogy tanuljak és elsajátítsam a fotózás fortélyait. Ma már velem jönnek a fiatalok, hogy tanuljanak. Tíz éve dolgozom esküvőkön és rendezvényeken.

A Fotózásról

Az esküvői fotó legtöbbször az “elhagyható” kategóriába sorolódik, hiszen a költségek erre kényszerítik a fiatalokat. Sokan úgy gondolják, hogy van a családban hobbi fotós “szuper ” digitális fényképezőgéppel, aki minden bizonnyal örömmel segítene. Az esküvőjüket szervező fiatalok mindent megtesznek azért, hogy a nagy esemény álmaik szerint sikerüljön, később pedig szeretnék minden pillanatát, részletét újra élvezni a fényképeken. A családi, baráti körből megkért, az esküvőn amúgy is résztvevő amatőr fotóstól nem várhatjuk el, hogy profi munkát végezzen, hiszen ő is részese a násznépnek, ünnepelni, örülni érkezik az esküvőre, nem pedig dolgozni.

A Fotós feladata

A fotós feladata egy életre megörökíteni a házsaságkötés minden pillanatát. A profi fotós a munkáját láthatatlanul a háttérben végzi, anélkül, hogy megzavarná az eseményeket. Ismernie kell a nap forgatókönyvét, előre tudnia kell, mikor mi következik. Ilyen irányú felkészültsége záloga annak, hogy semmiről ne maradjon le. Az esküvői fotózás rutint és türelmet igénylő felelősségteljes szakma.
Az esküvő eseményeinek hiteles rögzítése bizalmi feladat. A fotós kiválasztása meghatározó fontosságú egy esküvő megörökítésekor is. Fontos szempont a profi technikán kívül a fotós szakmai tudása, hogy elképzelései összhangban legyenek a pár elvárásaival, és persze a szimpátia sem elhanyagolható.

Göndör Attila
+Miért kell profi fotós?
Képzettség, tapasztalat, szenvedély. Az esküvő napján érdemes kerülni a lelkes amatőröket. És ami legfontosabb. Az esküvő után nem lesz már semmi a hajból a ruhából. Csak a fotó marad meg.
+Csak Budapesten vállalsz fotózást?
Természetesen nem! Az egész országban vállalok esküvőket.
+Mennyi kép készül az esküvőn?
Minden esküvő más, de átlagosan 1000-1200 felvétel készül és az összes képet megkapják..
+A képek javítva lesznek?
Igen! Minden kép javítva és módosítva vannak az ifjú pár igényeinek megfelelően
+Megkapjuk a képeket teljes felbontásban?
Igen!
+Lehet e papírképeket rendelni?
Persze! A tökéletes minőség miatt érdemes nálam rendelni.
+Mennyi idő telik el míg megkapjuk a képeket?
Az esküvő után egy-két héten belül elkészülnek a képek..
+Készül Esküvői Album?
Természetesen igen! Erre külön árajánlatot készítek az esküvőtök után. A fotókönyv képeit a  kiválogatjátok, de rám is lehet bízni a válogatást, persze csak akkor gyártom le a könyvet, ha a terve elfogadásra kerül. Mivel a profilomban szerepel a nyomdai előkészítés és tervezés, így én készítem a fotókönyvetek tervét is.
+Vannak rejtett költségek?
Minden esetben megbeszéljük, hogy mi mennyibe fog kerülni és mik az igények, így nem fordulhat elő utólagos költségek.
+Meddig van jelen az esküvőn?
A készülődéstől a menyecsketáncig.
+A jegyes fotózást mikor lehet elkészíteni?
Bármikor. Amikor nektek a legmegfelelőbb.
+Mikor kell fizetni, van-e foglaló?
A képek elkészülte és átadásakor. Foglaló nem szükséges.
+Milyen formátumban kapjuk meg a képeket?
Az összes felvételt elegáns pendrive-on kerül átadásra, ami tartalmazza a nagy felbontású képeket és kicsinyített felbontásban is, webes és e-mailes felhasználásra!
+Megoszthatjuk a képeket a közösségi médiában?
Természetesen!  Csak annyit kérek, hogy jelőljetek meg, hogy a barátok és a család is tudja, hol talál meg.
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this